backround-PRODUCTS.jpg

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
3 φύλλα λεμονοθύμαρο
4 φέτες χοιρινό (150 γρ. Κάθε μία)
4 φέτες ζαμπόν (μπούτι καλύτερα ιταλικό)
50 γρ. ζαμπόν κυβάκια
100 γρ. Πατάτα βρασμένη (σαν πουρέ)
2 αυγά
150 γρ. parmigiano τριμμένο
(ή grana ή καφαλοτύρι)
2 σκελίδες σκόρδο
20γρ. κουκουνάρι
50γρ. σταφύδες
μαϊντανό
χυμό από 2 λεμόνια
φλούδα τριμμένη από 2 λεμόνια
150 γρ. φέτα
κρεμμύδια καραμελωμένα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
150 γp. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
λίγο αλεύρι ή corn flour
άρωμα από χυμό λεμονιού.

 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας προσθέτοντας 3 φύλλα λεμονοθύμαρο.Μόλις πάρει χρώμα,βάζουμε το σκοπρδο,τα καραμελωμένα κρεμμύδια και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το ξύσμα και το μαγειρεύουμε πολύ σιγά περίπου 30 λεπτά.´Οταν είναι έτοιμο, αραιώνουμε το κορν φλάουερ με χυμό λεμονιού και το βάζουμε στη σάλτσα.Προσθέτουμε κι ενα φακελλάκι σαφράν στο τέλος.Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.Καλή επιτυχία, Καλή όρεξη!

Share this